Designmøbler skiller sig ud ved at være produceret i et luksuriøst materiale og et ekstraordinært design. De fleste mennesker som køber designmøbler vælger at beholde møblerne i en lang årrække. Designmøbler er en god investering, men hvordan vælger du de rigtige? Læs her hvordan du kommer nærmere dit næste køb af et smukt produceret designmøbel.

Hvorfor vælge designmøbler?

Med tiden vil dine designmøbler blive slidte. Det gælder for alle typer af møbler – fra billige til dyre. En fordel med designmøbler er, at de i stedet for at blive grimme at se på danner et look, som bliver kaldt ’’patina’’. Patina er et udtryk, man bruger om designmøbler, hvor de bærer præg af ælde. Det er ikke unormalt, at nogle vil betale ligeså stor en sum for møbler med patina, som hvis de skulle anskaffe sig et helt nyt møbel. Det er dermed ikke sikkert, at dine møbler vil miste værdi med tiden. Du vil med designmøbler sikre møbler, som igennem deres levetid har en høj kvalitet og en god slidstyrke. Udover at designmøbler er produceret med en høj kvalitet, kan du være sikker på, at du får et møbel i et yderst velproduceret og flot design.

Hvilket møbel bruger du mest?

Hvis du går med overvejelser omkring at købe designmøbler, kan du stille dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvor ofte kommer jeg til at bruge dette møbel?
  • Med hvilket formål køber jeg et designmøbel?
  • Hvad vil jeg synes om møblet flere år frem?

Hvis du vil have et møbel, hvor det beholder sin pasform og får mindst mulig slitage, bør dit designmøbel være et møbel, som du ikke bruger helt så ofte. Det kan for eksempel være, at du gerne vil have en smuk lænestol, som ligeså meget er til pynt, som den er til brug. Overvej hvor ofte du gerne vil bruge dit designmøbel, og hvorvidt det stemmer overens med det udseende, dit møbel skal have med tiden. Det er ikke alle, der ønsker patina på deres møbler, men det kan også være, at du gerne vil have et funktionelt møbel, som opnår patina hurtigere som følge af slitage.

Det er en god idé at tænke over, hvilket formål du har med dit nye designmøbel. Vil du gerne have et designmøbel, fordi det er smukt at se på? Eller er det kvaliteten, du tildeler mest værdi? Uanset din grund til at erhverve dig et nyt designmøbel, bør du vælge hvilken type af møbel du ønsker med udgangspunkt i møblets funktion.

Det kan være svært at vente med at købe dit designmøbel, hvis først du har udset dig det helt rigtige. Alligevel bør du tænke dig om, før du vælger den nyeste model i pink velour. De fleste designmøbler er klassiske i deres design, men det er ikke altid en selvfølge. Før du køber dit nye designmøbel, skal du finde ud af, hvordan møblet passer ind i dit hjem. Det er også en god idé at overveje om materialet og farven på dit møbel, er noget, som du også kan forestille dig at have en forkærlighed til flere år frem.

Har du de helt store møbeldrømme, så kan du også designe dit møbel hos Møblér, så det passer til lige netop dine behov. Her kan du både designe en sofa, en stol eller et reolsystem i udvalgte tegneprogrammer. God fornøjelse!