Folketingets støtte til solcelleanlæg er endnu engang blevet udskudt og Energiminister Martin Lidegaard har indkaldt til nye hasteforhandlinger, fordi der tilsyneladende kommer flere solceller på markedet end støtten kan dække. Derudover blev der fundet et stort hul i solcelleloven, hvilket netop er ved at blive “lappet”, så det ikke er muligt at få støtte til store solcelleanlæg til marker. Med andre ord er støtten stadig på vej men er samtidig kommet i strid modvind, og det har bl.a. skabt ramaskrig fra mange hus-ejere der desperat venter på en endelig løsning, imens solcellebranchen har måtte sætte store dele af deres salg af solcelleanlæg i bero da kunderne er opmærksom på støtten.

De hurtigste hus-ejere får støtte til solcelleanlæg

Vil man have del af støtten, er det nu man skal igang med at forberede sin ansøgning, da puljerne er begrænset og derfor bliver udbetalt efter først-til-mølle. For at have en ansøgning klar, bør man kontakte en solcelleleverandør og få et tilbud på solceller. Det er nemlig nødvendigt at kende sine EL-behov, så man får det rigtige solcelleanlæg, hvilket er noget der kan tage tid at beregne og sætte sig ind i. Når Europa-Kommissionen har endeligt godkendt støtteordningen, bliver det muligt at klargøre en ansøgningsprocedure og dermed behandle ansøgningerne.

Der er lagt op til at der skal være 2 puljer med hver 20 megawatt, når godkendelsen ligger fast. Det svarer til, at ca. 4000 bolig-ejere kan få del af tilskuddet, da et solcelleanlæg i gennemsnit ligger på ca. 5 kW. Derudover er det ikke muligt at blive skrevet op, på trods af den store efterspørgsel.

Hvad betyder solcelleordningen

I bund og grund betyder støtteordningen af det er den overskydende el som solcelleanlægget producerer der kan modregnes hus-ejerens eget forbrug med en pris der for 2013 er på 1,30kr. kWh i 10 år og i 2014 hedder den 1,16 kr. kWh i 10 år frem. Idag ligger markedsprisen på knap 60 øre kWh., hvorfor der er penge at spare, altafhængig af effektiviteten af de pågældende solceller.