”Det skal ligne en dinusauer”, ”det skal være fyldt med plakater”, ”det skal have legetøj som håndtag”. Der er mange gode ideer, der gemmer sig i børnenes hoved, og det er blot med at spørge dem, når der skal købes et garderobeskab til barnets værelse. For man kan ofte skabe et meget mere kreativt design end det, man kan købe i butikkerne.

Leg med de garderobeskabe, der står ved forhandleren

En god metode, hvis dit barn skal have lov at få indflydelse på det kreative skab, der skal stå på dets værelse, er, at du tager ud i butikkerne, enten en fysisk eller en på nettet, vælger et skab i den rette størrelse og derefter tænker kreativt, allerede før i begynder at samle garderobeskabet. Inden I tager ud og køber skabet til soveværelset, kan det være en fordel at snakke igennem, hvad der ville fungerer godt til den ide, I har fået, ligesom hvad I skal bruge for at fuldføre ideen.

Tag for eksempel et helt normalt, billigt og firkantet garderobeskab i stål, kan man nemt tage dele af de af for at skabe et mere sjovt og kreativt skab. Man kan finde noget gammelt legetøj, som man kan skrue på som håndtag, ligesom man kan male skabet i sjove farver. Det betyder jo ikke meget, hvor stilrent børneværelset i boligen ser ud, men mere om barnet kan lide sit værelse, og om det enkelte barn bryder sig om det værelse, han eller hun bor i.

Skal man sikre, at ens barn får det bedste værelse, det kan forestille sig, handler det blot om at lytte til barnet og også selv tænke kreativt. Med et barns kreativitet og en voksens persons virkelighedsfornemmelse, kan man typisk finde en god middelvej, så man til sidst får skabt et garderobeskab og et børneværelse, som både forældre og børn er stolte og glade for.