Skal din virksomhed være med på bølgen, hvor det handler om at være med på moden med rigtige kontormøbler, så findes der i dag flere muligheder. Flere forhandlere tilbyder nemlig kontormøbler der udover at være praktiske og fleksible, også er Svanemærkede, hvilket er det bedste valg, hvis man har tanke på et sundt, vedvarende miljø.

Flere investerer i miljømærkede møbler

14 store private virksomheder prioriterer oftere Svanemærket eller EU-blomsten, når der skal investeres i kontormøbler eller andre kontorartikler til driften. Nye tal viser, at næsten halvdelen af de produkter og serviceydelser, som de 14 virksomheder indkøbte var miljømærkede. Virksomhederne har forpligtet sig til hvert at rapportere deres miljømærkede indkøb på ti forskellige områder. Og det skaber et positivt billede. Hos Arbejdernes Landsbank føler de, at det netværk de er med i, giver dem værdi på flere måder. Blandt andet sparer de tid ved, at de kan se, hvilke produkter der er miljømærkede. Ved andre producenter kan de opleve ventetid, hvis først producenten skal vente på en godkendelse.

Udover Arbejdernes Landsbank er blandt andet realkreditinstituttet, Nykredit, også glade medlemmer af Netværk for miljømærkede indkøb. Her gør de det blandt andet også for at øge efterspørgslen på miljømærkede kontormøbler, således at udbuddet på dem bliver større. På den måde vil de være med til påvirke andre, ikke kun virksomheder, men også private til at kigge efter miljømærkede møbler.

En af virksomhederne der forsøger at tænke den grønne dimension og ansvarlighed ind i hverdagen er JK Office i Århus og København. Møbelhandleren sælger brugte kontormøbler og støtter samtidig flere velgørende formål. Samtidig ser vi flere og flere moderne virksomheder, der støtte op om miljøvenlige tiltag så som ansvarlig indpakning, co2-neutrale med flere tiltag. Det tyder altså på en positiv udvikling for fremtiden, hvor både store og små virksomheder tager miljøet mere seriøst. En udvikling der i særdeleshed er behov for.