Har man bestemt sig for at købe et solcelleanlæg, kan det svære svært at vælge det helt rigtige. En række nye test har dog givet klare resultater, der gør det nemmere at vælge, hvis man gerne vil investere i den grønne energitype. Der er nemlig både penge og ekstra energi at hente, hvis man vælger de rigtige typer paneler fra den rigtige producent.

SunPower har flere fordele

Der er mange ting, man kan nyde godt af, hvis man vælger de rigtige solcelleanlæg. Først og fremmest er der en række designmæssige fordele, som ofte koster lidt mere at integrere, men som til gengæld kan gøre mange ting, når det kommer til at få solcellepanelerne til at blende godt ind med resten af arkitekturen. Kigger man til gengæld på solcellernes levetid, er der et klart og tydeligt billede.

Sammenligner man den billigste løsning med de lidt mere dyre, er der nemlig en tydelig forskel at øjne. Ved billige solceller sparer man, i forhold til normale el-priser, 47.802 kroner over 25 år. Har man derimod en lidt dyrere løsning som for eksempel SunPower paneler, vil man kunne spare 51.400 kroner over en fem og tyve årig periode.

SunPower koster mindre på grund af effektivitet

Forklaringen bag prisforskellen skal findes i effektiviteten de enkelte solceller, altså hvor meget af den potentielle energi, der rent faktisk bliver udnyttet. Hvor mange, specielt lidt ældre modeller, kun har en effektivitet for de enkelte solceller på omkring ti procent, har SunPower panelerne en væsentligt større effektivitet, der er banebrydende høj i forhold til, hvor meget energi, man rent historisk har kunnet få ud af solceller. Her er effektiviteten på hele 20,4%, hvilket vil give stor gevinst over den 25-årige garantiperiode, der er på sådanne solcelleanlæg.

Læs også denne artikel om solceller: