Mange danskere kigger på deres hus, og tænker, at det ikke står så slemt til med alger og mos. Men der er ingen grund til at vente med en algebehandling. Jo længere man venter, jo længere tid går der, før huset igen bliver fri for alger. Samtidig bliver opgaven også langt mere omfattende, jo længere tid algerne får til at sætte sig fast i tag og facader. Med et forår, der netop er over os nu, er det et super tidspunkt at overveje en algebehandling, så huset kan stå knivskarpt henover sommeren.

Det danske vejr er desværre ideelt for algevækst. Det skiftende vejr betyder, at der ofte er fugtigt, og det er lige noget, som de grønne belægninger kan bruge. Derfor er det også vigtigt at være opmærksom på problemet, da det hurtigt kan blive utroligt omfattende. I grunden kan man egentlig algebehandle året rundt, så længe der er plusgrader og tørvejr på programmet. Men da mange også vælger at bestille en algebehandling fordi det er pænt, er det oplagt at gøre nu, så huset kan vises frem med stolthed hen over sommeren.

Men det handler ikke kun om kosmetik og udseende, når det kommer til truslen fra algerne. Der findes nemlig alvorlige følgeskader, som kan forkorte dit tags levetid markant, hvis de ikke stoppes i tide. Får algerne frit spil, kan dit tag begynde at sprække, og når frosten så kommer tilbage til vinter, kan det betyde, at taget rammes af frostskader. Fra frostskader er der ikke langt til fugtskader, som kan være meget ødelæggende for en bolig, hvis det først får fat for alvor.

En algebehandling er altså ikke blot et kosmetisk tilvalg, men rent faktisk en meget vigtig del af at holde sit hus i pæn og sund stand, samtidig med at det kan forebygger skader på tag, fliser eller ens facade.

Læs mere om algebehandlinger her!