Det er et privilegium at bo i Danmark, når man tænker på design og arkitektur til hjemmet. Dette gælder i høj grad også, når man snakker om de muligheder, der er, når man skal montere en bruseafskærmning (video) på badeværelset. Faktisk er der i dag så mange muligheder, at man frit kan vælge og vrage, således at man i sidste ende kan matche sin egens boligs stil så meget som muligt.

3 overvejelser før du vælger en bruseafskærmning

Der er muligheder til din brusekabine, uanset hvilken type bolig, du har. Du skal dog overveje en række ting, inden du træffer dit valg. Både i forhold til økonomi, hvad der passer bedst ind i forhold til design, arkitektur og hvad der er mest praktisk, derfor:

  • Hvor meget skal din bruseafskærmning koste?
  • Hvilket arkitektonisk design skal der tages højde for?
  • Hvilken brusevæg er mest praktisk?

Til det første punkt afhænger det endelige produkt naturligvis altid efter det budget, du arbejder inden for, som det jo gælder med næsten alle brancher på det moderne marked. Man kan dog, selv med et rimeligt begrænset budget, selv vælge mellem, om løsningen skal være et bruseforhæng, en brusedør, en brusevæg eller en helt anden form for afskærmning. Vil man blot have den billigste løsning, skal man ikke regne med, at der bliver stor mulighed for at tage højde for boligens designmæssige og arkitektoniske linje.

Dette kan man dog, hvis man tillader et lidt større økonomisk råderum. Her kan man til et lidt minimalistisk hjem typisk nøjes med et brusforhæng, mens man ofte kan bruge en brusedør eller brusevæg til mere stilrene hjem, hvor den arkitektoniske og designmæssige linje er mere gennemtænkt.

Kigger man på det praktiske aspekt, kan man klart argumentere for, at brusedøre og brusevægge i glas er særdeles praktiske løsninger i mange hjem, specielt i forhold til rengøring og hygiejne. Vælger man netop en brusevæg i glas, er det dog altid en god idé at tøre vandet af glasset efter brug, da der ellers kan opstå kalk og pletter, som både gør glasset mat og mindre gennemsigtigt med tiden. Der findes dog forskellige typer glas som er mere afstødende overfor kalk.